Tarım'da yangın tatbikatı

Tarım

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü binasında yangın tatbikatı düzenlendi. Kamu kurumlarında yaşanabilecek bir yangının ne derece tehlikeli olduğunu anlamak için bu tatbikatın yapıldığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yardımcısı Vekili A

YANGIN NEDENLERİ TARTIŞILDI

Yangın Önleme ve Söndürme Yönergesi çerçevesinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Yapılan tatbikata İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yardımcısı Vekili Ali Kabaklı, Sivil Savunma Uzmanı Yaşar Ali Şen, Şube Müdürleri ve Müdürlük personeli katıldı. Dolumu yapılan yangın söndürme cihazları ilgili firmaca, dolumu yapıldıktan sonra İl Müdürlüğüne getirilerek yangın tatbikatı için firmaca temin edilen cihazlardan 2 tanesi kurum bünyesinde TSE standardına uygun yangın söndürme tatbikatında kullanıldı. Sivil Savunma Uzmanı Yaşar Ali Şen tarafından muhtemel yangın nedenleri, yangına karşı alınacak önlemler, yangın söndürme usulleri ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı ile ilgili bilgiler verdi.

OLASI YANGINA KARŞI GÜVENLİK

Ayrıca hizmet binasında olası olacak olan yangına karşı alınmış önlemleri anlattı. Daha sonra yapılan tatbikatta söndürme, kurtarma, koruma ve ilk yardım ekipleri olarak cihaz ve ekipmanlarımızla yangına kısa bir sürede müdahale edilmesi personele uygulamalı olarak gösterildi.  Kontrollü bir şekilde yakılan ateşin söndürülme işlemi tatbik edildi. Yangının ilk çıkışından itibaren yapılması gerekenlerin bilinmesi, zamanın iyi kullanılması, ilk müdahalenin yapılması hususunda İl Müdürlüğü ekiplerinin uygulamadaki başarısı güven verdi. Tatbikatın sonunda konuşma yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yardımcısı Vekili Ali Kabaklı, Yangın Ekipmanları ve güvenliği firması yetkililerine teşekkür etti.

TATBİKATLAR DEVAM EDECEK

Kabaklı konuşmasının devamında, “Yangınlar insan hayatına, kamu malına ve ekonomiye çok büyük zararlar vermektedir. Dilerim ki yangınla imtihan olmayız, böyle şeyleri de tatbik etmek zorunda kalmayız ama hayatın işleyişi içinde ihtimal dâhilinde olması hasebiyle, yangına müdahale tekniklerinin öğrenilmesi de elzem bir durumdur. Bu sebeple yangın söndürme tekniklerinin öğrenilmesinde fayda var. Yaptığımız bu yangın söndürme tatbikatı ile personelimizin heyecanlarının atılması ve pratiklerinin geliştirilmesi hedeflenmiş, ayrıca yapılan eğitim ile personelimizin bu konulara dikkatinin çekilmesi sağlanmış, iş yerinde sorumluluk ve görevlerinin yanı sıra, özel hayatlarında karşılarına çıkabilecek bu tür olumsuz durumlar için nasıl davranılması ve nelerin yapılması gerektiği anlatılmıştır” dedi. 



1

Liseli Gençler İftarda Buluştu

2

Limonata Günü’nde Limonatalar Başkan Türkyılmaz’dan

3

Kendisi küçük acısı büyük

4

Bina sayımızda Yüzde 59 artış

5

Ihlamur Çocuklar için Doğal bir antibiyotik

6

Ekmeğini klarnetten kazanıyor

7

Şehit yakınlarının duygusal ve mutlu günü